top of page

Gevechtssport

An Jin Ryu Mei - Jujutsu

De naam van onze club “An Jin Ryu Mei” kan je vertalen als “Laat ons de rust en de vrede bewaren”.  Dit verwijst naar de Japanse filosofie die eigen is aan de stijl van onze zelfverdediging.

Onze trainingen vinden plaats in Herenthout en in Vorselaar. 

Zo kunnen onze leden zelf hun programma samenstellen. 

Iedereen heeft de mogelijkheid om 2 keer per week te trainen.

De jeugdtrainingen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Info: Fred Horemans, info@jujutsu.be, 0473/42 59 20

KMA Vorselaar

KMA is een Koreaanse vechtkunst.  We leren rol- en valtechnieken, trappen en zelfverdediging, maar we werken ook met zwaard en boog.

De trainingen vinden plaats in de sporthal te Vorselaar.  Er zijn trainingen voor kinderen en voor jongeren en volwassenen.

Info: Jan Jacobs, Heidelaan 9, 2290 Vorselaar,  jan.jj.jacobs@telenet.be of kmabelgium@gmail.com

Dansen

AKademy Dansstudio

AKademy Dansstudio zorgt voor dansplezier voor kleuters tot volwassenen!  Je kan er terecht voor wekelijkse danslessen, alsook voor danskampen.  De danslessen en de danskampen vinden plaats in Sporthal De Dreef te Vorselaar.  Jaarlijks is er ook een zomerstage aan zee.

De enthousiaste dansjuffen en dansmeesters dansen zelf al van in de kleuterschool.  Ze willen hun passie en hun liefde voor dans en muziek delen met kinderen en jongeren.

Info: http://www.akademy-dansstudio.be/

Dansclub Libalforte

Ben je iemand die graag danst?  Heb je een partner die ook wil dansen?  Bij Dansclub Libalforte kan je leren stijldansen en formatiedansen.  Wij geven ook Zumba-lessen.  Daarvoor heb je geen danspartner nodig.

Wij organiseren danslessen en wekelijkse oefenavonden.  De lessen en oefenavonden vinden plaats in Ligahof te Lichtaart, in Parochiecentrum Mollenhof te Poederlee en in de sporthal te Vorselaar.


Info: https://www.libalforte.be/

Balsporten

Circus ballen.jfif

Badmintonclub "Vorselaarse Kasteelkletsers"

De Vorselaarse Kasteelkletsers is een recreatieve badmintonclub.  Plezier hebben is het belangrijkste aspect binnen de club.  Scores zijn bij ons van ondergeschikt belang.  We trainen in Sporthal De Dreef.  Iedereen, van jong tot oud, is welkom in onze club.  Elk lid moet wel zijn eigen materiaal meebrengen.


Info: Armand Troubleyn, kasteelkletsers@telenet.be, 0471 33 02 61

Basketclub De Drevers

Basketbalclub De Drevers is een club voor jongeren en volwassenen.  De club heeft geen jeugdspelers, de minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar.  We trainen in Sporthal De Dreef in Vorselaar.  De club speelt competitie in de Antwerpse Vereniging van Vriendenclubs, meestal op vrijdagavond.

Info: Pieter Greeve, Groenstraat 12, 2290 Vorselaar, pieter.greeve@gmail.com

Korfbal KCOV

Korfbal is een sport waarbij jongens en meisjes samen in een ploeg spelen.  Ze proberen daarbij te scoren in een korf die op het veld staat.  Je kan het zowel binnen als buiten spelen.

Je kan de sport spelenderwijs leren vanaf 6 jaar.  Tussen 3 en 5 jaar kan je je al voorbereiden door deel te nemen aan “Multimove”.

De trainingen vinden plaats aan het sportcentrum te Vorselaar.

Info: https://www.kcov.be/

K.V.V. Ons Genoegen Vorselaar

Hou je van voetbal?  Dan ben jij bij Ons Genoegen aan het juiste adres.  Vanaf de laatste kleuterklas kan je beginnen met voetbal.

De wekelijkse trainingen gaan door op de voetbalvelden van OG Vorselaar.  Elk weekend spelen we een wedstrijd, thuis of op verplaatsing.


Info: Nic Weuts, Riemenstraat 89E, 2290 Vorselaar, gc@ogvorselaar.be

VOLAK

Volak is een volleybalclub voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen.  Vanaf de lagere school kan je leren volleyballen.  Onze trainingen vinden plaats in sporthal De Dreef en in de sporthal van het KVRI in Vorselaar.  We doen ook mee aan wedstrijden.

Info: https://www.volak.be/

Paardrijden

De Linderuiters Vorselaar

Hou je van paarden en van paardrijden?  De Linderuiters is een rijvereniging voor ruiters vanaf 12 jaar.  Bij LRV kan je deelnemen aan verschillende disciplines; dressuur, springen, eventing, mennen, G-paardrijden.  Dit alles zowel bij de paarden als bij de ponywerking.  Je kan ook deelnemen aan pony- en ruitertornooien.  Wie al wat ervaring heeft, kan ruiterbrevetten behalen en bekwaamheidsproeven doen.


Info: https://lrv.be/clubs/rijvereniging-de-linderuiters-vorselaar

G-sport

G-Sport Vorselaar VZW

G-sport Vorselaar VZW wil sport toegankelijk maken voor iedereen die omwille van een beperking niet kan aansluiten bij het reguliere sportaanbod.  Wie bieden G-voetbal, G-omnisport, multimove en G-wielrennen op de weg en in het veld aan.

Info: Hilde Bluys, Vroegeinde 22, 2290 Vorselaar, info@g-sport-vorselaar.be, 0495 23 88 03

Modelvliegtuigen

De Stunters

index (4).jfif

Wil je je eigen modelvliegtuigje besturen in een toffe en aangename clubsfeer?  Dan bij je bij “De Stunters” op het juiste adres.  We hebben een prachtig terrein in een mooie omgeving.

Als je nog nooit een modelvliegtuig bestuurd hebt, kan je dit bij ons ook leren.  Onze instructeurs zullen je graag helpen!

Jaarlijks is er een initiatiedag voor de jeugd.  Op deze dag mag iedereen eens langskomen om te vliegen.  Er is ook een paasdropping.  Modelvliegtuigen laten paaseitjes vallen voor de kinderen.


Info: Wim Faus, August van Putlei 85, 2150 Borsbeek, wim.faus@skynet.be, 0475 83 60 78

Atletiek

Kasteellopers vzw

De Kasteellopers is een club voor recreatieve lopers, voor iedereen die graag op een gezonde en ontspannende manier de loopsport beoefent.  Iedereen vanaf 12 jaar kan lid worden.  Kinderen onder de 12 jaar kunnen deelnemen aan de trainingen als ze vergezeld zijn door een ouder persoon.  De trainingen vinden plaats op dinsdag en donderdag aan het sportcentrum te Vorselaar.


Info: Nele Jacobs, dekasteellopers@gmail.com

Wielrennen

index (3).jfif

Netconnect Cycling Team (vzw De Gesmeerde Ketting)

Netconnect Cycling Team is een wielerclub met als hoofddoel samen op een plezante, sportieve manier trainen.  We organiseren looptrainingen aan het sportcentrum te Vorselaar.  Tijdens het veldritseizoen doen we veldtrainingen en tijdens het wegritseizoen doen we wegtrainingen.  In onze club is er plaats voor renners die competitie willen doen, maar ook voor recreatieve renners.

Info: Roland Roes, Salvialaan 9, 2290 Vorselaar, roland.roes@outlook.com,  0474 55 46 76

Ropeskipping

Omnisport (kleuterturnen/rope-skipping)

Bij Omnisport Vorselaar kan je komen rope-skippen. Dat is meer dan touwtje springen.  We springen alleen in een touw, met 2 in een touw, en nog andere vormen. De nadruk ligt vooral op plezier maken, maar enkele enthousiaste springen nemen ook deel aan wedstrijden. We gaan zelfs samen op kamp!

Onze trainingen vinden plaats in sporthal De Dreef.

Info: Philip Dillen, Goorbergenlaan 51, 2290 Vorselaar, dillenphilip@hotmail.com

Motorcross

Circus tovenaar.jfif

David Cools MX School/2290 Personal Coaching

In de “David Cools MX School” zet David zijn kennis en ervaring van 30 jaar motorcross om naar een complete begeleiding van jonge motorcrossers en recreanten.  Een goede begeleiding is voor jonge sporters van groot belang, zowel voor rijtechniek als voor fysiek.  Op donderdagavond wordt er in de turnzaal van Gemeentelijke Basisschool De Knipoog kracht- en stabilistietraining georganiseerd.  Er zijn ook loop-, fiets- en mountainbiketrainingen outdoor.


Info: https://www.facebook.com/DavidCoolsMX/

Chiro Vorselaar

Bij Chiro Vorselaar staat spelen en beleven in groep voorop. Zo speel je samen in leeftijdsgroepen iedere zondag tal van spelletjes. Je kan starten bij Chiro Vorselaar vanaf 6 jaar tot 18 jaar. 
In de zomervakantie staat er ook steeds een kamp op het programma. 

bottom of page