top of page

Lekkers vanuit Vorselaar: eten 

2290-melocake

De Herentalse chocolatier Lornoy maakte een melocake voor Vorselaar.  Deze melocakes zijn gemaakt van melkchocolade met een vulling van speculaas of caramel.

Info: https://chocolaterie-lornoy.be/winkel/2290-melocake/

2290-paté

Slagerij Stevens verkoopt een ambachtelijke paté waarin het 2290-bier verwerkt wordt.

Info: https://www.facebook.com/Slagerij-Stevens-881369858572563/

Eddy-ijs

Eddy IJs is al 70 jaar een begrip in Vorselaar.  In 2017 werd het ijs ook erkend als Vorselaars streekproduct.  Eddy IJs gaat al 4 generaties mee.  Het recept voor het ijs stamt al uit 1947.  Eddy IJs verkoopt zowel schepijs als huisgemaakte frisco’s.

Info: https://www.facebook.com/Eddy-Ijs-1866636483574750/

Florreke

Het Vorselaars “Florreke” is een zacht speculooskoekje dat te koop is bij bakkerij Hendrix en bakkerij A Tatin.  Het koekje is vernoemd naar de buurman van de man die het koekje voor het eerst maakte.

Info: http://www.bakkerijhendrix.be/producten.html

Frut van Leon

“Frut van Leon” is ambachtelijke varkenskop.  Frut is een dialectwoord voor varkenskop en Leon verwijst naar de slager Leon Stevens zelf.  Hij is de vader en grootvader van de huidige eigenaars van Slagerij Stevens.

Info: https://www.facebook.com/Slagerij-Stevens-881369858572563/

Vorselaers kasteelbrood

Het Vorselaers Kasteelbrood is een brood waarin vooral graansoorten verwerkt worden die vroeger in Vorselaar geteeld werden.  Die graansoorten zijn natuurlijk niet overal meer te koop.  Dat maakt het brood des te specialer.  Het brood is een elfgranenbrood zonder bewaarmiddelen.  De naam verwijst naar het kasteel van Vorselaar.

Info: https://www.facebook.com/tkruimeltjevorselaar/

Vorselaars V-ke

Het “Vorselaars V-ke” is een koekje van zanddeeg met een karakteristieke ‘V’ erop.  Het koekje is te koop bij “Bakkershuys 37”.

Info: http://www.bakkershuys37.be/

Lekkers uit Vorselaar: drinken

2290-bier

Vorselazarus is een initiatief dat is ontstaan uit 2 hobbybrouwerijen uit Vorselaar.  De vzw bestaat uit heel wat mensen uit Vorselaar en nabije omgeving, met bier als passie.  Vorselazarus wilde de fierheid op ons dorp Vorselaar mee uitdragen en brouwde een smaakvol, licht blond bier van hoge gisting met een fruitig karakter en een licht bittere afdronk.  Het bier kreeg de naam “2290”, naar de postcode van Vorselaar.

Ingrediënten: water, mout, op, curaçao, koriander.

Info: https://www.vorselazarus.be/

2290-koffie

De eigenaars van Cross Roast hebben een koffie samengesteld op maat van Vorselaar.  De koffie is een blend van Malawi & Brazilië, gemaakt met smaaktinten van pure chocolade en cacaonibs.

Info: https://www.crossroast.be/product/2290-koffie/

Wild Boar gin

Het recept voor Wild Boar gin werd ontwikkeld door enkele gepassioneerde liefhebbers en professionals.  Het is een zachte gin met een pittige toets.  Aan de gin werd kalmoes toegevoegd, dat is een moerasplant die je kan terugvinden in natuurgebied Lovenhoek.

Zowel de naam als het logo van de gin verwijzen naar de everzwijnen op het wapenschild van Vorselaar.

Info: https://wildboargin.be/

2290melocake.jpg
pate.jpg
images.jpeg
florreke2-2.jpg
frut.jpg
kasteelbrood.jpg
vke_nieuw.jpg
bier.jpg
2290_blend.jpg
Logo.png
bottom of page