top of page

Schapenstal

Het eiken gebinte van een 18e eeuwse schapenstal uit Retie werd aangekocht en begin 2010 is  een enthousiaste ploeg  vrijwilligers  begonnen met de heropbouw van de stal.  Na vele werkdagen werd de stal – gelegen in de prachtige omgeving van het natuurgebied Schupleer - feestelijk geopend op 25 september 2011.

Respect voor de authentieke bouwstijl wordt gekoppeld aan een  actief gebruik van de stal. De combinatie van duurzame bouwtechnieken uit het verleden (gebruik van  hernieuwbare materialen zoals leem, inheems hout en riet), met moderne elementen (een composttoilet, hoge toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers) geven de stal ook een voorbeeldfunctie.

Een gedeelte van de stal wordt de schaapskooi voor de kudde die het natuurgebied  begraast.  Maar daarnaast is in de stal een ontmoetingsruimte die kan gebruikt worden door scholen  en verenigingen. De stal en de hoogstamboomgaard er rond dienen ook als  rustpunt voor wandel- en fietstochten, als  kader voor openluchtevenementen, als tentoonstellingsruimte.

bottom of page