top of page

'huidige' bekende Vorselarenaren

Burgemeester Lieven Janssens

Lieven Janssens (Herentals20 december 1977) is een Belgische politicus voor de lokale partij ACTIEV. Hij is burgemeester van Vorselaar.

Zijn vader, Hugo Janssens, was ook burgemeester in Vorselaar. Hij doorliep zijn secundair onderwijs aan het Sint-Jozefscollege te Herentals. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Antwerpen. Professioneel is hij docent aan de Universiteit Antwerpen. 

Lieven Janssens ging in de gemeentepolitiek met een lokale en onafhankelijke partij ACTIEV. Die werd bij de eerste deelname aan de lokale verkiezingen in 2006 meteen de grootste partij van Vorselaar. Vervolgens werd hij aangesteld als burgemeester. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalde ACTIEV een absolute meerderheid in de Vorselaarse gemeenteraad. Lieven Janssens haalde een historische score van 2.007 voorkeurstemmen. In 2018 werd dat opnieuw overtroffen met 2.899 voorkeurstemmen. Zijn partij ACTIEV behaalde er 73,5% van alle stemmen.

Tevens is hij oprichter en voorzitter van de Kempens Karakter en meergemeentenzone NETELAND. Tevens was hij oprichter en ondervoorzitter van het Leader-gebied Midden-Kempen.

Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Info:

https://actiev.be/staff/lieven-janssens/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lieven_Janssens

Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar

De Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar is een katholieke congregatie die door Lodewijk Vincent Donche S.J. (1769-1857) gesticht werd.

Ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd in juni 1820 in Vorselaar een leerwerkschool voor meisjes ingericht door Gravin van de Werve-della Faille en priester Lodewijk Vincent Donche. De eerste lesgeefsters waren twee Tilburgse dames. Dit vormde het begin van de Congratie van de Zusters der Christelijke Scholen, die kerkelijk werd erkend in 1834. Het initiatief wilde voorzien in degelijk onderwijs voor de gewone volkskinderen en werd stilaan door de congregatie ook in andere dorpen ingericht.

In 1960 bediende de congregatie zowat 150 scholen in het aartsbisdom Mechelen, waaronder het Kardinaal van Roey-instituut op de site van het moederklooster in Vorselaar zelf. Bovendien verwierven haar catechetische uitgaven wereldwijd bekendheid en navolging. In de jaren 1960 werd het verbreed naar bijzondere jeugdzorg, parochiewerk en ouderenvoorzieningen.

De congregatie richtte zich relatief laat op missionering en was actief in Venezuela en de Dominicaanse Republiek

Eind 2019 waren er 248 zusters van Vorselaar. Hiermee vormden zij de grootste groep congregationele religieuzen van Vlaanderen. Gedeeltes van het klooster zijn beschermd als monument van onroerend erfgoed. 

Info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zusters_der_Christelijke_Scholen_van_Vorselaar

 

André Steenackers

André Steenackers is priester in Herenthout en in Vorselaar. Hij woont in de pastorij naast de kerk.

Info: https://www.parochiesherentals.be/pastores-ploeg

 

Erik Goris

Erik Goris (Antwerpen11 november 1954) is een Vlaamse acteur.

Hij heeft geacteerd in verschillende Vlaamse series zoals VennebosDe makelaar en Flikken. Van 1998 tot 2011 vertolkte hij de rol van Rob Gerrits in de soap Familie. In november 2010 werd Goris na 13 jaar onverwachts ontslagen bij Familie. Enkele maanden later startte hij met opnames bij de concurrent Thuis op Eén. Daar gaf hij van 2011 tot 2012 gestalte aan het personage Guy De Herdt.

Tegenwoordig woont hij in Vorselaar.

Info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Erik_Goris

MG_5227_0172022b0@2x.jpg
klooster.jpg
Erik-Goris-_0.jpg
bottom of page